Klantervaringen

Home » Klanten » Klantervaringen

Dit is wat deelnemers zeggen:

'Interessant voor beginners én gevorderden'

De training heeft mij inzicht gegeven in de opbouw en structuur van werkinstructies en hoe deze goed leesbaar zijn voor gebruikers. En de map met praktische hulpmiddelen gebruik ik nog steeds als handig naslagwerk.

Ook voor mensen die al werkinstructies maken is de training een aanrader, omdat Petra gebruik maakt van documenten die cursisten zelf vooraf aanleveren.

Een mooie gelegenheid om je huidige werk te laten toetsen, en daar waar nodig de puntjes weer op de ‘i’ te zetten.
Alex Jongema
Mw. administratieve processen Studenten Administratie,
Rijksuniversiteit Groningen
Als je denkt, dat je wel een aardige tekst kunt schrijven....

Volg dan eens een individuele schrijftraining bij Petra en er gaat een wereld voor je open!
Lammert Kamphof
projectleider,
Nijestee Vastgoed
'De individuele coaching van Petra heb ik als zeer nuttig ervaren.'

Veel van de communicatie binnen onze organisatie loopt via geschreven teksten. Om de informatiestroom voor iedereen behapbaar te houden, moeten teksten dus beknopt en goed gestructureerd zijn.

Door dit coachtraject weet ik nu hoe belangrijk het is om eerst te bedenken over wat je doel is en daarna hoe je dit gaat aanpakken. En dan pas een stuk opstellen.

Dit zorgt ervoor dat schrijfsels makkelijk leesbaar zijn en de boodschap helder is.
Gerard Martinus
projectleider Energietransitie,
Bedrijfsnaam
'Ik vond lastig om mijn rapportages niet te lang te maken door veel uit te weiden.'

Nu denk ik eerst goed na over de opbouw van mijn rapportage waardoor de tekst beter gestructureerd is. Dit creëert tijdens het schrijven rust in mijn hoofd.

Ook schrijf ik nu meer vanuit het perspectief van mijn opdrachtgever. Hierdoor zet ik nu niet alleen maar mijn kennis op papier, maar heb ik ook een duidelijk doel voor ogen.

Petra kwam zeer open en slagvaardig over. Ze weet haarfijn de pijnpuntjes te benoemen in onze teksten. Haar voorbeelden, uitleg en tips waren heel erg duidelijk. In korte tijd leer je zo opnieuw naar je teksten te kijken, en weet je ook hoe het anders kan.
Wouter Meerman
Financial auditor,
Martini Ziekenhuis
'Leuke, leerzame training!'

Tijdens de training heb ik geleerd om mijn teksten te structureren en kort en bondig te formuleren. Hierdoor ga ik nu direct met mijn teksten aan de slag en stel ik het schrijven niet langer uit!

Ik keek best wel wat op tegen de eerste dag. 'Wat zal Petra van mijn tekst vinden?' Maar na alle tips en trucs kwam ik blij weer thuis.

Ik maak nu een schrijfplan en weet hoe ik met minder woorden meer kwijt kan. Dit levert korte, bondige teksten op. En tijdwinst!
Marian Kloosterman
P&O functionaris,
Regiecentrum Bescherming en Veiligheid
'Eerst nadenken, daarna pas schrijven.'

Voor de schrijftraining 'Klantgerichte e-mails schrijven' schreef ik eerst verschillende punten/zinnen op en dan maar gewoon beginnen. Door de hoeveelheid zinnen op het scherm verloor ik het overzicht. Ook was ik constant zinnen aan het herschrijven.

Weinig structuur en tijdrovend.

Door de training denk ik nu eerst na over welk doel en welke boodschap het verhaal moet hebben. Vervolgens helpt de door Petra aangeboden structuur heel erg om mijn verhaal goed op te schrijven.

Hierdoor voel ik meer rust en zet ik mijn verhaal makkelijker en begrijpelijker op papier.
David Hamoen
Proposition developer,
Van Wijnen
'Als manager kan ik nu gerichte feedback geven. Hierdoor voorkom ik dat ik teksten van anderen ga herschrijven.'

Petra heeft een schrijftraining gegeven aan mijn afdeling. Ik ben erg tevreden over de inhoud van de cursus en de kennis van Petra over hoe je een goed rapport schrijft.

We zijn door Petra enthousiast aan de slag met het verbeteren van onze competentie schrijfvaardigheid. Petra geeft de cursus met enthousiasme en humor. Ze geeft directe en opbouwende feedback, waardoor we snel hebben geleerd hoe onze rapporten te verbeteren.

Voor mij als manager is het veel eenvoudiger geworden om feedback te geven op rapporten van medewerkers. We hebben nu namelijk een gedeeld begrip gekregen over waar een goed rapport aan moet voldoen. Kortom, een tevreden klant!
Tjitske Brand
Manager Market Research Department,
Gasterra
'Ik merk nog dagelijks de voordelen van de training Rapporten schrijven.'

Mijn stukken zijn nu echt korter, leesbaarder, gerichter en leveren sneller datgene op waar ik ze voor geschreven heb.

En de uitleg over het verschil tussen ‘dat’ en ‘wat’ heb ik als snelkoppeling in mijn favorieten opgenomen. Zo kan ik het gemakkelijk terugvinden en herhalen om het verschil erin te slijpen.

Het zijn van die kleine dingetjes waar ik plezier aan beleef.
Maartje Molema
Adviseur Onderwijs & Kwaliteitzorg,
Alfa-college
'Petra is een zeer bevlogen en toegankelijke trainster, een vakkundige professional.'

In korte tijd maakte ze echt contact met de deelnemers. Door haar flexibiliteit en vakkennis is ze in staat om snel te schakelen naar dat wat de groep of de individuele deelnemer nodig heeft.

Naast de expertise van Petra op haar vakgebied is ze als sparringpartner een plezierig persoon.
Josien Schoterman
HR Beleidsadviseur,
gemeente Zwartewaterland
'Het auditrapport is het visitekaartje van onze afdeling en weerspiegelt de kwaliteit van ons werk.'

Door verschillende achtergronden en werkwijzen werd er binnen de afdeling uiteenlopend gerapporteerd. Dat kon beter. Wij hebben Petra gevraagd een incompany training voor de afdeling te ontwikkelen en uit te voeren. Meer herkenbaarheid, betere leesbaarheid en daardoor meer toegevoegde waarde voor de organisatie was onze doelstelling.

Niet iedereen liep direct warm voor deze training, want ‘schrijven kunnen we allemaal en doen we immers al jaren’. Na een uur training was deze overtuiging echter volledig verdwenen. Petra speelde daarbij een belangrijke rol door goede vragen te stellen en met praktische, prikkelende voorbeelden te komen. De training was leerzaam, inspirerend en vloog voorbij.

De training heeft op meerdere vlakken bijgedragen aan de kwaliteit van onze afdeling. Zo werken we meer samen omdat we nu standaard elkaars rapporten lezen. Door dit met een kritische blik te doen, stimuleren we elkaar om onze teksten nog leesbaarder te schrijven. En hierdoor komt onze expertise ook beter tot z’n recht. Van de lezers zijn de eerste positieve reacties al ontvangen!
Erwin Reinders
Hoofd Auditing,
gemeente Groningen

Zij kozen voor deze trainingsvormen

1 op 1 training

Leer beter en met meer zelfvertrouwen goede teksten schrijven. Wanneer het jou uitkomt.

Incompany training

Leer samen met je collega’s professionele teksten schrijven die uitblinken in helderheid.

open training

Leer vlot en begrijpelijk schrijven. Zodat jij én je lezers supertevreden zijn over jouw teksten.