Klantervaringen

Home » Klanten » Klantervaringen

Dit is wat deelnemers zeggen:

Ik vond het altijd lastig om mijn gedachten te structureren.

Nu weet ik dat het maken van een schrijfplan mij helpt om te focussen.

Dit zorgt ervoor dat ik effectiever - en met minder tekst - mijn expertise op papier zet. De lezer kan het verhaal altijd volgen en wordt niet afgeleid door allerlei uitweidingen.

Petra heb ik als een prettige coach ervaren. Vooral haar directheid in feedback kon ik zeer waarderen. Ik hoor liever dat ik beter opnieuw kan beginnen dan dat ik binnen de alinea’s blijf aanrommelen.

Door haar enthousiasme en complimenten realiseerde ik mij ook dat ik almaar beter werd.
Ruimtelijk adviseur
Droogh Trommelen en Partners,
'Ik vond lastig om mijn rapportages niet te lang te maken door veel uit te weiden.'

Nu denk ik eerst goed na over de opbouw van mijn rapportage waardoor de tekst beter gestructureerd is. Dit creëert tijdens het schrijven rust in mijn hoofd.

Ook schrijf ik nu meer vanuit het perspectief van mijn opdrachtgever. Hierdoor zet ik nu niet alleen maar mijn kennis op papier, maar heb ik ook een duidelijk doel voor ogen.

Petra kwam zeer open en slagvaardig over. Ze weet haarfijn de pijnpuntjes te benoemen in onze teksten. Haar voorbeelden, uitleg en tips waren heel erg duidelijk. In korte tijd leer je zo opnieuw naar je teksten te kijken, en weet je ook hoe het anders kan.+
Wouter Meerman
Financial auditor,
Martini Ziekenhuis
'Hoe duidelijker mijn rapport is, hoe sneller er besluiten genomen kunnen worden.'

Het leuke is dat ik vlak na de training van de directeuren complimenten kreeg voor mijn eindrapport. Ze vonden het goed leesbaar en konden vooral de heldere en beknopte toelichtingen erg waarderen.

Ik stel mijzelf elke keer weer de vraag of wat ik op wil schrijven een toegevoegde waarde heeft of niet. Voor de communicatie binnen onze organisatie hanteren we namelijk het uitgangspunt: less is more!

De samenwerking met jou ervaar ik nog steeds als zeer positief. Ik volg je op Facebook en de e-mails met tips en trucs vind ik ook erg fijn en nuttig om te ontvangen.
Wia Faber
Projectassistent,
Lentis
'Als manager kan ik nu gerichte feedback geven. Hierdoor voorkom ik dat ik teksten van anderen ga herschrijven.'

Petra heeft een schrijftraining gegeven aan mijn afdeling. Ik ben erg tevreden over de inhoud van de cursus en de kennis van Petra over hoe je een goed rapport schrijft.

We zijn door Petra enthousiast aan de slag met het verbeteren van onze competentie schrijfvaardigheid. Petra geeft de cursus met enthousiasme en humor. Ze geeft directe en opbouwende feedback, waardoor we snel hebben geleerd hoe onze rapporten te verbeteren.

Voor mij als manager is het veel eenvoudiger geworden om feedback te geven op rapporten van medewerkers. We hebben nu namelijk een gedeeld begrip gekregen over waar een goed rapport aan moet voldoen. Kortom, een tevreden klant!
Tjitske Brand
Manager Market Research Department,
GasTerra
'Het management kan nu veel meer sturen op kwaliteit.'

In onze organisatie werd gemopperd over de kwaliteit van de adviezen: te lang, onduidelijke structuur, niet integraal, geen antwoord op de vraag.

We hebben als management Petra Broekhuisen ingeschakeld om zowel onze medewerkers, als ook het management te trainen. Die trainingen waren to the point, erg praktijkgericht en doorspekt met humor. Het resultaat van de trainingen is dat het gemopper nagenoeg voorbij is, en dat medewerkers makkelijker schrijven.

Niet alleen bevatten alle stukken inmiddels een centrale vraag, maar ook voer ik regelmatig discussie met medewerkers over de kwaliteit van de centrale vraag.

Zo kreeg ik een advies voorgelegd, waar weinig heldere structuur in te ontdekken viel. Ook de centrale vraag ontbrak. Toen ik vervolgens samen met die medewerker de centrale vraag scherp maakte, werd voor hem ook gelijk duidelijk langs welke lijn hij het verhaal moest opbouwen. Mooi moment!

Petra is vriendelijk, toegankelijk, stelt goede vragen en houdt je bij de les.
Sandra Lenderink
Eenheidsmanager Ontwikkeling,
gemeente Zwartewaterland
'Ik was verrast dat het zo goed werkte!'

Door Petra’s training kijk ik nu met een lezersmind naar al mijn teksten. Daardoor gaan er heel wat woorden weer door de backspace-behandeling. En wanneer ik het even niet meer weet, zoek ik het op in het cursusmateriaal dat altijd binnen handbereik ligt.

Ik analyseer teksten van anderen nu ook veel scherper. Leest het niet prettig, dan stop ik met lezen en vraag de schrijver om zaken eerst duidelijker op te schrijven.

Voor beide partijen een win-winsituatie: het bespaart mij veel puzzelwerk en de inhoudelijke kennis van de schrijver komt beter tot z’n recht. En mijn eigen stukken bekijk ik overigens net zo kritisch hoor!
Róman van der Meulen
Adviseur - ICT Infrastructuur Kantoorautomatisering,
CJIB
'Leuke, leerzame training!'

Tijdens de training heb ik geleerd om mijn teksten te structureren en kort en bondig te formuleren. Hierdoor ga ik nu direct met mijn teksten aan de slag en stel ik het schrijven niet langer uit!

Ik keek best wel wat op tegen de eerste dag. 'Wat zal Petra van mijn tekst vinden?' Maar na alle tips en trucs kwam ik blij weer thuis.

Ik maak nu een schrijfplan en weet hoe ik met minder woorden meer kwijt kan. Dit levert korte, bondige teksten op. En tijdwinst!
Marian Kloosterman
P&O functionaris,
Regiecentrum Bescherming en Veiligheid
'Ik merk nog dagelijks de voordelen van de training Rapporten schrijven.'

Mijn stukken zijn nu echt korter, leesbaarder, gerichter en leveren sneller datgene op waar ik ze voor geschreven heb.

En de uitleg over het verschil tussen ‘dat’ en ‘wat’ heb ik als snelkoppeling in mijn favorieten opgenomen. Zo kan ik het gemakkelijk terugvinden en herhalen om het verschil erin te slijpen.

Het zijn van die kleine dingetjes waar ik plezier aan beleef.
Maartje Molema
Adviseur Onderwijs & Kwaliteitzorg,
Alfa-college
'Petra is een zeer bevlogen en toegankelijke trainster, een vakkundige professional.'

In korte tijd maakte ze echt contact met de deelnemers. Door haar flexibiliteit en vakkennis is ze in staat om snel te schakelen naar dat wat de groep of de individuele deelnemer nodig heeft.

Naast de expertise van Petra op haar vakgebied is ze als sparringpartner een plezierig persoon.
Josien Schoterman
HR-beleidsadviseur,
gemeente Zwartewaterland
'Ik merk dat ik mezelf nu steeds vaker probeer te verplaatsen in de lezer.'

Ik schrijf regelmatig voortgangsrapportages voor subsidieverstrekkers, overheden en de adviesraad. Correcte informatie en ‘to the point’ schrijven is daarbij essentieel. Zo roept de tekst hopelijk geen of weinig vragen op.

De samenwerking met Petra heb ik als zeer plezierig ervaren. Petra stelt kritische vragen over mijn teksten, zoals: wat bedoel je daarmee, wat wil je hiermee duidelijk maken, kan deze zin misschien ook korter? Dit helpt mij om betere teksten te schrijven.

Ook let ik door de training meer op de zinsopbouw en het gebruik, of beter, het niet gebruiken van stoffige woorden.
Gerard Krikken
Programmamanager,
Alfa-college

Zij kozen voor deze trainingsvormen

1 op 1 training

Leer beter en met meer zelfvertrouwen goede teksten schrijven. Wanneer het jou uitkomt.

Incompany training

Leer samen met je collega’s professionele teksten schrijven die uitblinken in helderheid.

open training

Leer vlot en begrijpelijk schrijven. Zodat jij én je lezers supertevreden zijn over jouw teksten.