Succesvolle rapporten

Met een schrijfplan rapporteer je sneller en beter

Voor wie teveel tijd kwijt is aan rapportages

Home » Trainingen » Schrijfcursus Succesvolle rapporten

Hoe zorg je ervoor dat je jouw ideeën en bevindingen net zo vlot en helder op papier zet als dat je erover vertelt?

Door je zinnen aantrekkelijk te formuleren, zullen je lezers graag doorlezen. Als jij een logische structuur aanbrengt, maak je het jezelf maar ook je lezer wel heel gemakkelijk.

En terwijl je zelf meer plezier krijgt in het schrijven van je voorstel, zal je lezer veel gemakkelijker meegaan in je denkwijze en je idee.

Succes op alle fronten.

In twee dagen leer ik je hoe je:

  • Een schrijfplan maakt, zodat je overzicht krijgt en houdt
  • Jouw kennis begrijpelijk vertaalt voor het niveau van je lezer
  • Kort en krachtig schrijft, met uitsluitend relevante informatie

Het grote voordeel

Na afloop merk je dat je niet alleen sneller, maar ook een kwalitatief beter rapport kunt schrijven. Je investeert in je eigen vaardigheden, maar iedereen profiteert mee en je fijne rapportages zullen zeker opgemerkt worden.

Dat werkt vooral:

Als je een drukke agenda hebt, en veel taken in je portefeuille hebt zitten. Als je weet dat je best beter zou kunnen schrijven, als je zou weten hoe. Of als je het steeds uitstelt, omdat je er zo tegenop ziet om te beginnen.

Geen tijd?

Dan verdient deze training zich juist terug! Met een doelgerichte voorbereiding voorkom je dat je blijft malen in je hoofd. Je zet de lijn uit, en vult je teksten vervolgens gewoon in. Daardoor ben je sneller en wordt je boodschap veel duidelijker en overtuigender.

Wanneer deze kiezen?

Misschien moet je dit wel juist kiezen als je het gevoel hebt dat je al zoveel trainingen hebt gedaan, maar nog nooit een schrijftraining. Dit is zoveel praktischer toepasbaar dan een cursus timemanagement of sessies over focus, uitstelgedrag of wat al niet meer.

Je bent twee dagen kwijt en gebruikt daarna al je eigen documenten om je vaardigheden dagelijks te oefenen en te verfijnen.

En wanneer niet?

Wanneer je meer e-mails rondstuurt dan rapporten, kun je ook eerst één van de basistrainingen volgen: ‘Kort en krachtig schrijven’ of ‘Zakelijke e-mails en brieven’.

Dit zeggen anderen erover:

'Ik vond lastig om mijn rapportages niet te lang te maken door veel uit te weiden.'

Nu denk ik eerst goed na over de opbouw van mijn rapportage waardoor de tekst beter gestructureerd is. Dit creëert tijdens het schrijven rust in mijn hoofd.

Ook schrijf ik nu meer vanuit het perspectief van mijn opdrachtgever. Hierdoor zet ik nu niet alleen maar mijn kennis op papier, maar heb ik ook een duidelijk doel voor ogen.

Petra kwam zeer open en slagvaardig over. Ze weet haarfijn de pijnpuntjes te benoemen in onze teksten. Haar voorbeelden, uitleg en tips waren heel erg duidelijk. In korte tijd leer je zo opnieuw naar je teksten te kijken, en weet je ook hoe het anders kan.+
Wouter Meerman
Financial auditor,
Martini Ziekenhuis
'Hoe duidelijker mijn rapport is, hoe sneller er besluiten genomen kunnen worden.'

Het leuke is dat ik vlak na de training van de directeuren complimenten kreeg voor mijn eindrapport. Ze vonden het goed leesbaar en konden vooral de heldere en beknopte toelichtingen erg waarderen.

Ik stel mijzelf elke keer weer de vraag of wat ik op wil schrijven een toegevoegde waarde heeft of niet. Voor de communicatie binnen onze organisatie hanteren we namelijk het uitgangspunt: less is more!

De samenwerking met jou ervaar ik nog steeds als zeer positief. Ik volg je op Facebook en de e-mails met tips en trucs vind ik ook erg fijn en nuttig om te ontvangen.
Wia Faber
Projectassistent,
Lentis
'Als manager kan ik nu gerichte feedback geven. Hierdoor voorkom ik dat ik teksten van anderen ga herschrijven.'

Petra heeft een schrijftraining gegeven aan mijn afdeling. Ik ben erg tevreden over de inhoud van de cursus en de kennis van Petra over hoe je een goed rapport schrijft.

We zijn door Petra enthousiast aan de slag met het verbeteren van onze competentie schrijfvaardigheid. Petra geeft de cursus met enthousiasme en humor. Ze geeft directe en opbouwende feedback, waardoor we snel hebben geleerd hoe onze rapporten te verbeteren.

Voor mij als manager is het veel eenvoudiger geworden om feedback te geven op rapporten van medewerkers. We hebben nu namelijk een gedeeld begrip gekregen over waar een goed rapport aan moet voldoen. Kortom, een tevreden klant!
Tjitske Brand
Manager Market Research Department,
GasTerra

Een stoel voor je vrijhouden?

Je kunt je nu alvast aanmelden

Bij voldoende aanmeldingen, plannen we direct de training. We werken met kleine groepen, dus een training kan al snel doorgaan.

En twijfel je, mail mij gerust voor overleg en advies.

 

Wanneer en waar?

Locatie is in Groningen.
Groepsgrootte: minimaal zes, maximaal tien mensen.
Duur: twee dagen van 9.30 uur tot 16.30.
Investering: € 945,- vrij van btw.
Inclusief: koffie, thee, lunch en materiaal.

Of regel je een eigen zaal?

Vraag hier om de Incompany offerte