Leer teksten schrijven die uitblinken in helderheid

1 op 1 schrijftraining

Persoonlijke coaching, direct resultaat

Home » Trainingsvormen » 1 op 1 schrijftraining

Het grote voordeel van een individueel traject is dat het je nauwelijks extra tijd kost.

Jouw eigen rapporten, memo’s, brieven en/of e-mails zijn ons cursusmateriaal. Je krijgt hierop mijn professionele feedback zodat je snel beter en doeltreffend leert schrijven.

Ondertussen pas je je documenten aan, sla je standaarddocumenten op en passen we onze planning aan bij jouw deadlines.

Eén dagdeel training

Of twee dagdelen. Dat kan ook. Zo leren we elkaar beter kennen, en trainen we schrijftechnieken die ik vooraf bepaal, op basis van de teksten die jij me toestuurt. Op maat gemaakt dus.

De kracht: persoonlijke begeleiding

Na de training blijf ik je vier tot zes weken begeleiden. Jij stuurt mij teksten uit jouw dagelijkse praktijk. Je krijgt per mail of telefoon mijn gerichte feedback. Met mijn praktische tips kun je de tekst herschrijven. Net zo lang tot jij tevreden bent.

Extra oefening

Ter ondersteuning krijg je over bepaalde taalkwesties nog extra oefeningen. Jouw zwakke punten poetsen we weg, zodat je precies dat op papier zet wat je wilde overbrengen.

Voor wie

De individuele coaching is ideaal als je niet van groepen houdt, alleen met je eigen teksten aan de slag wilt of als je specifieke wensen hebt. Voor de één is dat omgaan met dyslexie, voor de ander is dat het omgekeerde: schrijven gaat je al gemakkelijk af, maar je wilt nóg beter.

Resultaat

Het resultaat is altijd dat je beter gaat schrijven, met meer zelfvertrouwen én meer plezier. Ben je ambitieus, dan weet je ook hoe belangrijk het is dat je naast je enthousiasme en vlotte verhaal, jouw boodschap ook kunt doorgeven op papier.

Een goed voorstel krijgt meer mensen mee en dwingt respect af, en hoe fijn is het dat jij jouw idee bijna moeiteloos in de juiste vorm giet?

Geen reistijd

Teams, Zoom of Skype, laat maar weten wat jouw voorkeur heeft. Zo gebruiken we alle tijd effectief. Direct aan de slag!

Wil je met mij in zee, dan is het vooral belangrijk dat je je goed voelt bij mij en dat je bereidt bent om er tijd en energie in te steken om de schrijfvaardigheden die ik je leer, te laten doorgroeien naar nieuwe schrijfgewoontes.

Waarom zou je voor mij kiezen?

N

Persoonlijke schrijfcursus op maat

Als je voor mij kiest, ga ik je niet lastig vallen met een complete cursus: maak je geen zorgen. Ik richt me vooral op de praktische kant: wat heb jij nodig om flinke stappen vooruit te maken, puur maatmerk dus.

N

Ik leer jou overzichtelijk en uitnodigend schrijven

Ik leer je hoe je zelf overzicht houdt, en wat de beste manier is om te beginnen. En in de puntjes op de i komt aan bod hoe je met woorden kunt spelen om jouw lezers uit te nodigen om door te lezen.

N

Meer dan 25 jaar ervaring

Verder heb ik ruim 25 jaar ervaring met midden- en hoogopgeleide cursisten uit allerlei vakgebieden, bij het bedrijfsleven en (semi)overheden.

Ik kan het zelf wel vertellen, maar mijn klanten zeggen het mooier:

‘Ik vond het altijd lastig om mijn gedachten te structureren.’

Nu weet ik dat het maken van een schrijfplan mij helpt om te focussen.

Dit zorgt ervoor dat ik effectiever – en met minder tekst – mijn expertise op papier zet. De lezer kan het verhaal altijd volgen en wordt niet afgeleid door allerlei uitweidingen.

Petra heb ik als een prettige coach ervaren. Vooral haar directheid in feedback kon ik zeer waarderen. Ik hoor liever dat ik beter opnieuw kan beginnen dan dat ik binnen de alinea’s blijf aanrommelen.

Door haar enthousiasme en complimenten realiseerde ik mij ook dat ik almaar beter werd.

Ruimtelijk adviseur

Droogh Trommelen en Partners

‘Als je denkt, dat je wel een aardige tekst kunt schrijven…’

Volg dan eens een individuele schrijftraining bij Petra en er gaat een wereld voor je open!

Lammert Kamphof

Projectleider, Nijestee Vastgoed

‘De individuele coaching van Petra heb ik als zeer nuttig ervaren.’

Veel van de communicatie binnen onze organisatie loopt via geschreven teksten. Om de informatiestroom voor iedereen behapbaar te houden, moeten teksten dus beknopt en goed gestructureerd zijn.

Door dit coachtraject weet ik nu hoe belangrijk het is om eerst te bedenken over wat je doel is en daarna hoe je dit gaat aanpakken. En dan pas een stuk opstellen.

Dit zorgt ervoor dat schrijfsels makkelijk leesbaar zijn en de boodschap helder is.

Gerard Martinus

Projectleider Energietransitie, GasTerra

‘Ik gun iedereen om een 1 op 1 training te krijgen van Petra.’

Met deze individuele training gaat het echt om maatwerk en kijkt ze naar de teksten die je aanlevert. Een mooi mens! Ze is heel direct en opbouwend met haar feedback.

Ik heb veel goede tips gekregen en geleerd om met een andere blik naar mijn teksten te kijken.

Indira Doerga

Consulent Inburgering

‘Ik schreef wel, maar eigenlijk nooit voor mijn lezers’

In mijn werk als adviseur ICT produceer ik behoorlijk wat documenten: onderzoeken, adviezen en instructies. Maar eigenlijk realiseerde ik me alleen bij het maken van instructies dat de ontvangers, mijn collega’s, er ook iets mee moeten doen.

Onderzoeken en adviezen, in de meeste gevallen voor het MT, schreef ik vanuit mijn eigen expertise en gedachtewereld.

In mijn leertraject, vakkundig en plezierig begeleid door Petra, werd mij pijnlijk duidelijk dat ik mij veel meer moet richten op de informatiebehoefte van mijn lezers: wat vinden zij interessant om te lezen?

En zeker zo belangrijk, dat ik zó moet schrijven dat het MT direct begrijpt wat ze lezen.

Lex van Rooy

Adviseur ICT, Expertisecentrum Forensische Psychiatrie