Leer teksten schrijven die uitblinken in helderheid

Directietraining++

Persoonlijke coaching op pittig niveau

Home » Trainingsvormen » Directietraining++

Als bestuurder, manager of directeur zit je niet voor niets aan de top. Heel vaak ontmoet ik hier de mensen die ijzersterk zijn in strategie en aansturing… maar onzeker zijn over hun schrijfkunsten. Dat kan beter, sneller vaak, helderder én overtuigender. Daarvoor heb ik deze training bedacht.

Helder en overtuigend schrijven

Hoe zorg je ervoor dat jouw standpunt overtuigend overkomt, vooral voor een kritische doelgroep? Hoe krijg je in- en externe beslissers mee in jouw ideeën?

Met een strategische aanpak, tactvolle woorden, sterke argumenten en een heldere boodschap krijg jij dit voor elkaar.

Eén of twee dagdelen

De directietraining ++ bied ik aan in online vorm, via Teams en passend in jouw planning. Zo kan ik je heel gericht en efficiënt trainen zonder afleiding of overbodige informatie. Echt maatwerk.

Met je eigen documenten

Vooraf bespreken we waar de focus op ligt. Je stuurt me kort van tevoren de documenten die nu actueel bij jou zijn.

Inclusief 6 weken coaching

Na de training komt het aan op de praktijk. Je krijgt 6 weken mijn feedback op belangrijke mails, memo’s of rapporten. We bespreken samen de verbeterpunten zodat jij direct weer op scherp staat. Want let wel: ik ben je trainer, niet de secretaresse 😉 Alleen dan bereiken we dat scherpe eindresultaat, ook voor volgende rapportages.

 

De kracht: onafhankelijke sparringpartner

Bestuurder zijn is meestal erg leuk. Maar je staat er ook vaak alleen voor. Helemaal niet gek dat je hierdoor soms onzeker bent. Wat zet je op papier? En hoe? Je blijft piekeren en denken, in plaats van in actie te komen.

Met mij als onafhankelijke schrijfcoach kun je sparren over jouw schriftelijke communicatiestrategie. Ik sta bekend om mijn kritische vragen en objectieve kijk op zaken. Wanneer je dit aandurft, garandeer ik je meer focus en vooruitgang.

 

Voor wie

Deze coaching is speciaal voor leiders die weten dat ze goed functioneren, maar die ook inzien dat het zoveel zou schelen als ze hun ideeën of voorstellen net zo goed op papier zouden krijgen als dat het in je hoofd zit. Zelfs als je een mate van dyslexie hebt, wat véél voorkomt: 40% van mijn klanten kampt hiermee. In dat geval verwijs ik je trouwens ook naar dit aanbod.

Inplannen?

Dat kan. Bel of mail om even af te stemmen.
Ik geef veel groepstrainingen, maar ik hou altijd ruimte vrij voor individuele coaching omdat ik zelf ook enorm geniet van de goede resultaten die we hier samen uithalen.

Waarom zou je voor mij kiezen?

N

Persoonlijke schrijfcursus op maat

Als je voor mij kiest, ga ik je niet lastig vallen met een complete cursus: maak je geen zorgen. Ik richt me vooral op de praktische kant: wat heb jij nodig om flinke stappen vooruit te maken, puur maatmerk dus.

N

Ik leer jou overzichtelijk en uitnodigend schrijven

Ik leer je hoe je zelf overzicht houdt, en wat de beste manier is om te beginnen. En in de puntjes op de i komt aan bod hoe je met woorden kunt spelen om jouw lezers uit te nodigen om door te lezen.

N

Meer dan 25 jaar ervaring

Verder heb ik ruim 25 jaar ervaring met midden- en hoogopgeleide cursisten uit allerlei vakgebieden, bij het bedrijfsleven en (semi)overheden.

Ik kan het zelf wel vertellen, maar mijn klanten zeggen het mooier:

‘Ik vond het altijd lastig om mijn gedachten te structureren.’

Nu weet ik dat het maken van een schrijfplan mij helpt om te focussen.

Dit zorgt ervoor dat ik effectiever – en met minder tekst – mijn expertise op papier zet. De lezer kan het verhaal altijd volgen en wordt niet afgeleid door allerlei uitweidingen.

Petra heb ik als een prettige coach ervaren. Vooral haar directheid in feedback kon ik zeer waarderen. Ik hoor liever dat ik beter opnieuw kan beginnen dan dat ik binnen de alinea’s blijf aanrommelen.

Door haar enthousiasme en complimenten realiseerde ik mij ook dat ik almaar beter werd.

Ruimtelijk adviseur

Droogh Trommelen en Partners

‘De individuele coaching van Petra heb ik als zeer nuttig ervaren.’

Veel van de communicatie binnen onze organisatie loopt via geschreven teksten. Om de informatiestroom voor iedereen behapbaar te houden, moeten teksten dus beknopt en goed gestructureerd zijn.

Door dit coachtraject weet ik nu hoe belangrijk het is om eerst te bedenken over wat je doel is en daarna hoe je dit gaat aanpakken. En dan pas een stuk opstellen.

Dit zorgt ervoor dat schrijfsels makkelijk leesbaar zijn en de boodschap helder is.

Gerard Martinus

Projectleider Energietransitie, GasTerra

‘Ik schreef wel, maar eigenlijk nooit voor mijn lezers’

In mijn werk als adviseur ICT produceer ik behoorlijk wat documenten: onderzoeken, adviezen en instructies. Maar eigenlijk realiseerde ik me alleen bij het maken van instructies dat de ontvangers, mijn collega’s, er ook iets mee moeten doen.

Onderzoeken en adviezen, in de meeste gevallen voor het MT, schreef ik vanuit mijn eigen expertise en gedachtewereld.

In mijn leertraject, vakkundig en plezierig begeleid door Petra, werd mij pijnlijk duidelijk dat ik mij veel meer moet richten op de informatiebehoefte van mijn lezers: wat vinden zij interessant om te lezen?

En zeker zo belangrijk, dat ik zó moet schrijven dat het MT direct begrijpt wat ze lezen.

Lex van Rooy

Adviseur ICT, Expertisecentrum Forensische Psychiatrie